Doelstelling

Ledro4life is ontstaan ter nagedachtenis aan Giorgio Brigà, geboren en getogen in Valle di Ledro in Italië. In dit prachtige dal ontmoette hij zijn vrouw Jos uit Eindhoven en in 1999 verhuisde Giorgio naar Nederland. In 2010 werd Giorgio ziek en overleed in december 2012 aan de vreselijke ziekte ALS. Om op een bijzondere en sportieve manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar deze relatief zeldzame ziekte hebben familievrienden Ben en Christel Beckmann in 2013 de Stichting Ledro4Life opgericht. Met Giorgio, en de vele anderen die lijden aan deze verschrikkelijke spierziekte, in het achterhoofd wordt er jaarlijks in het Italiaanse Valle di Ledro de strijd aangegaan tegen ALS.

 

Visie en Missie

Onze Visie is dat er niemand op de wereld mag overlijden aan de ziekte ALS; ALS moet i.p.v. een dodelijke ziekte een chronische ziekte worden.

Onze missie is de ziekte ALS de wereld uit te helpen en draagt bij aan projecten ter verbetering van het welzijn van ALS patiënten en zamelt hiervoor geld in.  De organisatie bestaat uit een klein bevlogen team en dankzij de enorme inzet van de deelnemers heeft Ledro4life in de afgelopen 5 jaar al €285.000,- opgehaald voor ALS onderzoek. Het afgelopen jaar is 80 % van de opbrengst gedoneerd aan Try Me en 20% voor kwaliteit van leven van patiënten. 

 

Uitgangspunten en Kernbeginselen

Alle bedragen die worden ingezameld via sponsoring dan wel via allerlei jaarlijkse activiteiten komen volledig ten goede aan de strijd tegen ALS oa door donatie aan TryMe en steun van patiënten. Stichting Ledro4life voert een anti-strijkstok beleid, er blijft niks achter bij de organisatie welke geheel uit vrijwilligers bestaat. De Stichting heeft geen winstoogmerk. Alle kosten worden betaald uit het inschrijfgeld van de deelnemers aan de wandel- en mountainbike tocht.