Stichting Topsport for Life

Stichting Topsport for Life is in 2010 opgericht met als doel om volwassen mensen (18+) die nú leven met een levensbedreigende ziekte zoals ALS of kanker (de zieken zelf en hun naasten) een betere kwaliteit van leven te geven. Dat doen wij door:

  • vele ‘onvergetelijke dagen’, incl. volledige verzorgde en begeleide groepsvakantiereizen, te organiseren waardoor de ziekte even kan worden vergeten
  • lotgenotencontact te organiseren én te stimuleren
  • individuele wensen te vervullen en
  • door een luisterend en warm oor en praktische hulp en deskundige adviezen te bieden.

De stichting heeft sinds de start de ANBI-status en is sinds 2016 ‘CBF Erkend goed doel’.

Waarom de naam ‘Topsport for Life’?

De initiatiefnemers van de stichting hebben hun achtergrond in de topsport en zij zagen grote overeenkomsten tussen het bedrijven van topsport en het leven met een levensbedreigende ziekte. Op het eerste oog lijken deze twee onvergelijkbaar. Al is het alleen maar omdat topsport een keuze is terwijl ziekte je overkomt. Maar wie verder kijkt ziet ook grote overeenkomsten. Zo zijn beide allesomvattend en levensbepalend. Niet alleen voor de atleet en de patiënt, maar in beider gevallen ook voor hun naasten. Beide gevallen vragen om een extreem doorzettingsvermogen, ook als je lijf en geest

hun grens allang hebben bereikt. Moed, zweet en tranen zijn dagelijks ritueel.

 

Het team van Topsport for Life

Wij doen ons werk uitsluitend met vrijwilligers. De organisatie bestaat nu uit

een team van coördinatoren, gecertificeerde life coaches, contactpersonen, artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fotografen, gastheren- en vrouwen, (voormalig) topsporters en mensen die overige voorkomende taken uitvoeren.
Ambassadeurs zijn Hans van Breukelen (voormalig keeper Nederlands Elftal en PSV), Robert van der Horst (teamcaptain Oranje Rood en in 2016 gekozen tot beste hockeyspeler van de wereld) en Saskia van den Ouden (para triathlete, Europees kampioene en 2e wereldkampioenschappen).

In zijn totaliteit zijn er nu ongeveer 80 mensen actief voor de stichting, geografisch verdeeld over geheel Nederland.

Meer informatie: www.topsportforlife.nl